Zavozlane testenine in pisano korenje
Zavozlane testenine
in pisano korenje
Recept za 2 osebi
Čas priprave: 25 min
Težavnost:
*
*
POTREBUJEMO:
- 400 g ozkih rezancev (tagliatelle)
- 200 g piščančjega fileja
- 1 korenje
- 200 ml zelenjavne jušne osnove
- 50 g parmezana
- 1 pest češnjevega paradižnika
- 200 g zelenjavnega namaza Argeta z okusom rdeče paprike
- 1 čajna žlička olivnega olja
- 1 ščep soli
PRIPRAVA:
- Piščančji file in korenje narežemo na kocke, paradižnike prepolovimo.
- Na olivnem olju najprej prepražimo piščanca in korenje, kasneje dodamo še paradižnike.
- Solimo in še malo pražimo.
- Zalijemo z jušno osnovo in zavremo.
- Dodamo kuhane testenine in zelenjavni namaz Argeta z okusom rdeče paprike in premešamo.
- Postrežemo z ribanim parmezanom.
Če nam testenine ostanejo, jih ohladimo in kasneje dodamo malo olivnega olja in balzamičnega kisa. Tako imamo pripravljeno solatko za na pot.