Svilnata polenta za danes in za jutri
Svilnata polenta
za danes in za jutri
Recept za 2 osebi
Čas priprave: 20 minut
Težavnost:
*
*
*
POTREBUJEMO:
- 400 ml mleka
- 1 jedilna žlica olivnega olja
- 80 g koruznega zdroba
- 3 čajne žličke zelenjavnega namaza Argeta z okusom rdeče paprike
- 1 čajna žlička bučnega olja
- ½ čajne žličke soli
PRIPRAVA:
- Mleko zavremo.
- Dodamo olivno olje in solimo.
- Z metlico vmešamo koruzni zdrob in kuhamo na zmernem ognju še 3 minute.
- Odstavimo in vmešamo zelenjavni namaz Argeta z okusom rdeče paprike ter bučno olje in postrežemo.
Tako kuhano polento lahko tudi takoj prelijemo v pekač in za čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan narežemo 5 cm debele rezine, jih popečemo v ponvi in jih postrežemo kot super prilogo k mesu ali ribam z žara.