Paella veselja
Paella veselja
Recept za 2 osebi
Čas priprave: 35 min
Težavnost:
*
*
POTREBUJEMO:
- 200 g arborio riža
- 100 g kozic
- 100 g piščančjega fileja
- 1 pest kuhane koruze
- 1 korenje
- 1 pest kuhanega graha
- 2 jedilni žlici zelenjavnega namaza Argeta z okusom paprike pikant
- 600 ml zelenjavne osnove
- ½ čajne žličke soli
- 1 jedilna žlica olivnega olja
PRIPRAVA:
- V kozici na olivnem olju prepražimo riž, da postekleni.
- Dodamo na kocke narezan piščančji file ter korenje, koruzo, grah in kozice.
- Premešamo in zalijemo s polovico vrele jušne osnove.
- Dušimo na zmernem ognju toliko časa, da tekočina izpari.
- Zalijemo še z drugo polovico jušne osnove in kuhamo do mehkega.
- Vmešamo zelenjavni namaz Argeta z okusom paprike pikant, premešamo in postrežemo.
Če nam rižota ostane, jo ohladimo. Naredimo preliv iz olivnega olja in balzamičnega kisa, z njim prelijemo rižotko in hladno postrežemo kot prilogo ali samostojno kot hitro malico.