Ku-kumara in grisinko
Ku-kumara
in grisinko
Recept za 2 osebi
Čas priprave: 1 ura
Težavnost:
*
*
*
POTREBUJEMO:
- 2 kumari
- 2 jedilni žlici zelenjavnega namaza Argeta z okusom rdeče pese in hrena
- 1 kozarec ledu
- 1 ščep kopra
- 250 g moke
- 5 g kvasa
- 1 čajna žlička olivnega olja
- 1 čajna žlička medu
- 1 ščep rožmarina
- 1 ščep soli
- 100 ml tople vode
PRIPRAVA:
- Kumare očistimo in jih skupaj z ledom in zelenjavnim namazom Argeta z okusom rdeče pese in hrena spasiramo v juhico in postavimo v hladilnik.
- V skledo nadrobimo kvas, zalijemo s toplo vodo, dodamo med in pustimo stati 10 minut.
- Vmešamo moko, sol in začimbe ter zgnetemo v testo.
- Vzhajamo 30 minut.
- Testo razdelimo na 10 delov in z rokami oblikujemo svaljke.
- Postavimo na pekač, obložen s peki papirjem in 15 minut pečemo v pečici pri 20 °C.
- Ohladimo in postrežemo z juhico.
Namesto kumare lahko uporabimo tudi kuhano rdečo peso.